Blog

Beweeg met….. Postcrossing

De feestdagen komen er weer aan… voor veel Postcrossers een feestje omdat ze natuurlijk naast de gebruikelijke Postcrossing-kaarten ook de kerstkaarten mogen versturen. Ik durf er echter ook mijn hand voor in het vuur te steken dat er Postcrossers zijn die ook bang zijn dat ze door al het lekkere eten in gewicht gaan toenemen, maar dit hoeft niet. Sterker nog, je kunt Postcrossing gebruiken om juist wat extra lichaamsbeweging te krijgen!

Jullie zullen wel denken: “Wat bezielt haar nu om een blog over afvallen/bewegen te schrijven, dit is toch Postcrossing?” Postcrossing is inderdaad niet iets waarbij je direct aan bewegen denkt. Je zit lekker achter jouw computer om de adressen op te vragen, bestelt jouw kaarten via Postzegelerop, gaat lekker aan tafel zitten (met iets lekkers?) om de kaarten te schrijven en ja… je betrapt jezelf er toch vaak op dat je net die brievenbus neemt in de buurt van de parkeerplaats bij jouw werk. Dus niks extra beweging!

Kaarten kopen
Natuurlijk bestellen we de meeste kaarten bij Postzegelerop, maar toch ook niet allemaal. Wat denk je van de meeste regionale kaarten zoals “Groeten uit Delfzijl” of “Groeten uit Limburg”? Neem de fiets of de benenwagen en ga erop uit om in de buurt kaarten te gaan kopen. Een dagje door de minder toeristische straatjes van Amsterdam of Den Haag slenteren levert vaak ook de meest unieke kaarten op. Al moet je in het laatste geval natuurlijk wel even aan Danny doorgeven van welke uitgeverij of winkel de kaarten komen, zodat elke Postcrosser ervan kan profiteren!

Kaarten versturen
Het schrijven van de kaarten laten we maar even buiten beschouwing, want al lopende schrijven… dat is geen succes. Je wil natuurlijk wel kaarten versturen waarvan de mensen de boodschap ook kunnen lezen. We gaan dus direct door naar het fysieke versturen van de kaarten, oftewel: de tocht naar de brievenbus.

Ik moet bekennen dat ik altijd een ster ben geweest in het makkelijk versturen van kaarten. Op mijn vorige werk legde ik ze gewoon in het vakje ‘losse post’ (waardoor meteen heel het bedrijf wist dat ik aan Postcrossing deed) en bij mijn huidige werk staat een brievenbus, dus ik hoef niet ver om mijn kaarten te posten.

De locatiewijzer van PostNL (http://www.postnl.nl/voorthuis/klantenservice/locatiewijzer) gaf echter aan dat er ook enkele brievenbussen zijn in de buurt van mijn woonadres zijn, dus vanaf nu heb ik besloten om de kaarten maar met de benenwagen weg te brengen: een wandelingetje van een kwartiertje tot een half uurtje is tenslotte goed voor lichaam én geest. Ben je in voor een grotere uitdaging? Zoek een locatie wat verder weg op en neem de fiets!

Dus…
Dit blog is natuurlijk met een knipoog geschreven, maar er zit wel een kern van waarheid in. Zo had ik vorig jaar in het Duitse Soltau toch een aardige wandeling gemaakt tijdens het zoeken naar kaarten en is het wandelingetje naar de brievenbus in de buurt zeker met de wat koelere temperaturen en aantrekkende wind best verfrissend. Al blijf ik mijn kaarten wel bestellen bij Postzegelerop, al is een wandeling van Noord-Brabant naar Groningen natuurlijk wel een idee als ik echt in beweging wil komen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *