Blog, postcrossing

Cadeautje!

Als ik iets graag doe, dan is het wel cadeautjes geven. Ik geniet ervan om cadeaupakketten samen te stellen en er werkelijk iets leuks van te maken. Vaak wordt het dan een uitgebreid themapakket met toeters en bellen in de hoop dat de ontvanger van het cadeau, dit ook ontzettend leuk gaat vinden.

Dezelfde parallel valt voor mij wel te trekken met Postcrossing. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om een kaart (binnen de grenzen van het kitscherige) te versieren en ik beschouw een kaart die ik verstuur dan ook als een cadeautje dat ik aan de ontvanger geef. Hierbij maak ik gebruik van verschillende middelen, zoals het eerder beschreven washi tape, wat ik nog steeds een van de beste uitvindingen sinds de zelfklevende postzegel vind.

Net als bij de cadeaupakketten die ik maak, kom ik de meeste onderdelen van zo’n cadeau toevallig tegen – meestal als ik op zoek ben naar iets anders. Zo heb je in (onder andere) Eindhoven een winkeltje genaamd Flying Tiger. Een Deense keten van winkels waar je gewoon blij van wordt als je alleen al door de winkel heen loopt. Ik ga er vaak kijken voor zaken als versierd plakband (toch net weer iets steviger dan washi tape), maar kwam er zelfklevende oogjes tegen. De ‘wobbly eyes’ worden netjes op de kaart geplakt, er wordt een gezichtje bij getekend en voila… ik heb al meerdere reacties gekregen dat mensen zo vrolijk werden van mijn kaart.

Een andere winkel is de Action. Deze winkel is al eerder voorbijgekomen, maar je hebt er gewoon veel leuks voor weinig. Zo koop ik er mijn kantoorartikelen (balpennen zijn er écht goed), maar vorig weekend heb ik er ook heel kleine plakdiamantjes gekocht, zodat ik af en toe een leuke glinstering aan een kaart kan toevoegen. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want voor 70 cent kan ik toch 112 kaarten van 5 diamantjes elk voorzien.

Wordt het dan geen groot kitscherig geheel? Ik vind zelf van niet, want je moet het ook wel met mate weten te doen. Ik neem eigenlijk altijd een voorbeeld aan sommige kaarten die ik uit Azië krijg. Ik heb al meer dan eens meegemaakt dat die net met dat ene stukje washitape, dat andere glittertje en het kleine tekeningetje een ontzettend leuk effect teweeg wordt gebracht. En daar word ik gewoon zo ontzettend blij van dat ik anderen ook zo’n cadeautje wil gunnen (uiteraard wel afhankelijk van de persoon aan wie je een kaartje stuurt).

En over cadeaus gesproken… ook met het thema Postcrossing kun je heel leuke cadeaus maken. Zo heb ik voor een collega en goede vriend een pakketje gemaakt met een setje enveloppen (via eBay kun je heel leuke luchtpostenveloppen kopen voor weinig), twee setjes kaarten (Postzegelerop heeft hele leuke setjes te koop – ook voor beginnende Postcrossers) en een setje vrolijke balpennen. Alles leuk ingepakt (al zeg ik het zelf) en daarop nog een klein ‘zonnecelplantje’ ter decoratie, folie en een strik eromheen en om het af te maken een heuse prioritysticker als ‘cadeauzegel’.

Zo is de cirkel weer rond en zie je dat je met Postcrossing heel veel kanten uit kunt. Ik zou zeggen: probeer het eens een keer. Je kunt nog altijd terug als het je niet bevalt!

(Wel een kleine aantekening voor als je ook wil beginnen met allerlei plaksels: zorg ervoor dat het stevig op de kaart zit en ook dat het niet teveel uitsteekt zodat het kan blijven hangen aan andere poststukken. Als je de kaart dan toch wilt versturen en je bang bent dat de kaart niet aankomt, gebruik dan een envelop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *