Blog, postcrossing

Een nieuw begin

Zoals jullie bekend was is Postzegelerop een tijdje geleden overgenomen en heeft de nieuwe eigenaar de webwinkel intussen van een nieuw jasje voorzien. Een nieuw begin dus eigenlijk en mij werd dan ook gevraagd om een blog te schrijven. Natuurlijk doe ik dat!

Het probleem is dat ik al een hele tijd weinig meer aan Postcrossing heb gedaan (there, I said it…). Een korte uitleg.

De mensen die mij persoonlijk kennen weten dat ik eind 2019 zonder werk kwam te zitten. Ik dacht even een maandje rust te nemen om in 2020 weer vol goede moed verder te gaan. We weten wat er intussen is gebeurd sinds die tijd, want er kwam een heel naar virusje om de hoek kijken. Dit maakte mijn mentale gezondheid er niet beter op en zowel fysiek als mentaal zat ik op een enorm dieptepunt.

Wandelen kon ik niet meer door blessures, sporten kon ik niet meer, dus ik ging schrijven. Heel veel schrijven. Ik heb in de eerste anderhalf jaar van de crisis honderden kaarten naar zowel binnen- als buitenland, vrienden en onbekenden gestuurd. De snailmail nam dus ook bij mij een zeer hoge vlucht.

Uiteindelijk moest ik keuzes gaan maken toen we weer steeds meer mochten en konden doen. Doordat ik zo bloedfanatiek met Postcrossing bezig was geweest, was het plezier weg. Misschien moet ik dus, net als Postzegelerop, ook wel een nieuwe start maken met Postcrossing.

En dat een postzegel naar het buitenland 1,55 kostte, speelt natuurlijk ook een grote rol.

Het probleem zijn echter ook de kosten. PostNL vraagt voor een postzegel naar het buitenland maar liefst €1,55. Al moeten we niet klagen, want onze Zuiderburen betalen voor Europa €2,09 en buiten Europa €2,31 per kaartje. Bedank ze dus maar eens extra als je een kaartje uit België krijgt.

Als je vlakbij de Duitse grens woont kun je trouwens aanzienlijk besparen door jouw kaarten vanuit Duitsland te versturen: onze Oosterburen hoeven ‘maar’ €0,99 te betalen per kaartje. Wel is het dan fair om tijdens het versturen de zogenaamde ‘travel mode’ aan te zetten: je krijgt dan een Duits ID voor op jouw kaart en als je aangeeft dat je weer terug bent in Nederland, kun je ook weer kaarten ontvangen.

Ook qua kaarten kun je het zo gek maken als je zelf wilt. In winkelcentra en toeristische gebieden kom ik soms ansichtkaarten voor ruim 2 euro of meer tegen. Daarentegen heb je gelukkig ook nog winkels die minder vragen en Postzegelerop is daar eentje van. Daar heb je altijd kwalitatieve kaarten voor een mooie prijs. Ik kocht en koop er graag mijn kaarten! Ook met het nieuwe jasje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *