Blog, postcrossing

“Favoriete wishlist”

De afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest om een grote schoonmaak te houden. Nee, geen schoonmaak van huis en haard, maar een grote schoonmaak van mijn Postcrossing favorieten. De laatste maanden kwam ik het namelijk steeds vaker tegen. “Het”  tegen? Ja, “het” tegen. Ik bedoel dan ook met “het” de favorietenlijst als wensenlijst (wishlist).

Bij elke kaart die zichtbaar is voor iedereen kun je op een hartje klikken. Hiermee geef je aan dat je een kaart geweldig vindt en dat die kaart zelfs een van je favoriete kaarten is. Zie het als een extra blijk van waardering bij het uitzoeken van een kaartje. Je hebt mensen die klikken op elke kaart die ze gekregen hebben, je hebt mensen die bewust geen favoriete kaart kiezen en je hebt de mensen ertussenin: die kiezen alleen de kaarten die ze echt leuk vinden.

Ik was tot voor kort iemand van de laatste categorie. Als ik echt een gave kaart had gekregen of bij iemand anders had gezien, dan kreeg die mijn hartje. Ergens knaagde het schuldgevoel dan wel een beetje, want waarom gaf ik iemand anders aan dat ik echt blij was met diens kaartje, maar gaf ik hem of haar vervolgens niet mijn hartje? Maar ik was daar dan ook weer snel genoeg overheen.

Uiteindelijk kwam ik uit op ruim 400 favorieten. En gaf (geef) ik tegelijk in mijn profiel aan dat “als je een indruk wil krijgen van welke soort kaarten ik leuk vind”, je in mijn favorieten moest kijken. Natuurlijk is het sneller te doen dan 1200 eerder ontvangen kaarten doorploegen, maar toch… 400 kaarten is nog een hele hoeveelheid om door te ploegen. Ik verwacht dan ook niet dat iedereen dit doet.

Nou ja, dit weekend besloot ik dan ook het roer om te gooien en net als zoveel anderen een grote schoonmaak te houden in mijn favorietenlijst: alleen kaarten van anderen die ik nog niet heb ontvangen, komen in die lijst te staan. Als iemand echt geen idee heeft na mijn ‘woordelijke’  wishlist, kan die altijd daar eventjes kijken of er misschien iets van zijn/haar gading bij zit. Wel zo makkelijk en ook makkelijker voor mij bij te houden.

Ergens zat daarna meteen bij mij ook het idee te broeden dat het wellicht leuk zou zijn om bij Postcrossing misschien met twee lijsten favorieten te werken: eentje waarbij je kunt aangeven welke kaarten – die je hebt gekregen – leuk vindt en eentje met kaarten die je nog niet hebt gekregen, maar wel dolgraag zou willen krijgen. Aan de andere kant: Postcrossing krijg je gratis en een extra feature als deze kost weer extra opslagruimte, extra dataverkeer en extra moeite voor Paulo en zijn team, dus laat dat idee nog maar (even?) varen.

Eerst maar eens mijn favorieten opschonen. Van de ruim 400 favorieten zit ik nu ergens in de 200. Ik heb dus nog een behoorlijke weg te gaan tot ik eindelijk mijn favorieten ook als wishlist kan gebruiken. En dan kan ik misschien het idee eens voorstellen bij de Postcrossing-crew.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *