Blog, postcrossing

Kaarten op kaart

Vorige week zat ik met een goede vriend – die ook aan Postcrossing doet – een beetje te babbelen over de vakantie. Ik zat zelf in Drenthe, maar we hadden het over welke landen op de wereld we al hadden gehad. Zo is hij bijvoorbeeld een keer in Canada geweest en kan ik (onder andere) de Verenigde Staten op mijn naam schrijven.

Ik moest toen meteen denken aan die wereldkaartjes die je wel eens op het internet ziet rondzwerven met daarboven een percentage van de landen op de wereld die je hebt bezocht. Via via kwamen we uiteindelijk (weer) op Postcrossing terecht en dacht ik ineens: potverdriedubbeltjes, dat zou nog eens een leuk idee zijn voor Postcrossing.

Nu weet ik van enkele Postcrossers dat zij op een grote wereldkaart bijhouden uit welke landen ze kaarten hebben gekregen en naar welke landen zij kaarten hebben verstuurd. Over het algemeen gaat het hier vaak om schoolklassen of mensen met kinderen om ze een beetje te kunnen laten bevatten van waar die kaartjes nu allemaal komen.

De vriend in kwestie zei echt dat hij het wel een leuk idee vond, maar eigenlijk geen plek in huis had om een kaart op te hangen. Ikzelf heb ook geen plek en – ik ken mezelf – zou het binnen de kortste keren toch weer een chaos worden omdat ik dan maar eventjes dat pinnetje ergens in zet om het vervolgens weer vrolijk te vergeten… ach ga zo maar door.

Vanavond besloot ik echter de daad bij het woord te voegen en heb ik eens gezocht welke site ik in het begin van mijn blog bedoelde. Ik kwam via Google terecht op travbuddy.com, waar je heel gemakkelijk kunt aangeven welke landen je hebt bezocht. Nu moet je dat bezoeken bij Postcrossing een beetje vrij interpreteren, maar je zou een kaartje kunnen aanmaken voor zowel de verzonden als de ontvangen kaarten.

Dit heb ik dan ook gedaan: via de stats op de Postcrossing-site kun je heel gemakkelijk een overzichtje krijgen van alle landen waar je iets heen hebt gestuurd of waarvandaan je iets hebt gekregen. Die klik je allemaal aan op de site, geeft jezelf een naam en je krijgt een mooi overzichtje te zien met alle landen.

Het resultaat is best grappig om te zien. Zo is Europa goed vertegenwoordigd in beide gevallen: op een paar kleine vlekjes na (onder andere Liechtenstein, Vaticaanstad en wat landen uit de Balkan) is heel Europa groen gekleurd. Daarnaast valt het wel erg op als je in Afrika een land hebt aangevinkt, want dan zal daar heel snel een groene vlek op een verder witte landkaart staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *