Blog, postcrossing

Kronkels…

Long time, no see… om het maar in goed Nederlands te schrijven, maar soms wil het even niet met het schrijven, hoe graag ik het ook doe. Hoe komt het, zullen jullie zeggen, nou… ik was een maandje Postcrossing moe. Postcrossing moe? Ja, Postcrossing moe. Ik denk dat ik het nu wel genoeg heb herhaald 😉 .

Hoe komt dit dan eigenlijk? Wel, ik had me in de maand juni voorgenomen om eens een keer te knallen op Postcrossing gebied. Ik wilde wel weer eens een keer het maximale aantal kaartjes onderweg hebben (in mijn geval waren dat er 40, maar inmiddels is dat aantal gegroeid naar 41) en dat is ook gelukt. Maar dan heb je op een bepaald moment zoveel geschreven dat je niet meer weet wat je moet schrijven en ga zo maar door. Daar komt nog bij dat het noodweer van juni (met als piece de resistance de supercel van 23 juni 2016 hier in de regio) zijn weerslag had en heeft op de drukte op het werk en dan heb je in de maand juli weinig puf meer.

Maar goed… het voornemen van mij om zoveel mogelijk kaartjes te schrijven in de maand juni had een aardige bijkomstigheid, want op dat moment was ook de Postcardchallenge van PostNL. Kort gezegd kwam het erop neer dat je zoveel mogelijk kaartjes moest schrijven en per 5 kaarten die je fotografeerde en op social media zette (ik was vooral actief op Instagram en Facebook), kwam je in de hoge hoed van de heren/dames van PostNL terecht.

Natuurlijk ging ik voor de eerste prijs: een weekendje Londen, maar de andere prijzen waren ook wel leuk te noemen: een iPad-hoes in postzakstijl en een shopper van Cowboysbag (als je net zo van tassen houdt als ik, ken je dit merk wel) in postzakstijl. Na het schrijven van tig kaartjes kwam toen het verlossende woord en dat was dat ik had gewonnen 🙂 ! Weliswaar geen weekendje Londen, maar toch wel de shopper. Een mooie prijs toch?

Een ander leuk bijkomend effect van deze actie was dat ik ook ontzettend veel kaarten ontving in de maand juni. Elke werkdag lagen flink wat kaartjes op me te wachten en die moeten natuurlijk ook allemaal geregistreerd worden, liefst met een persoonlijk bedankje erbij en eventueel nog een extra reactie op het verhaal op de kaart zelf. Kortom: druk, druk, druk! Maar wel erg leuk.

Daarna heb ik echter rust genomen. Wel heb ik in het buitenland nog enkele kaarten gescoord en heb ik wat tijd besteed aan een andere hobby van mij: dierentuinen bezoeken. Ik heb enkele mooie parken bezocht en ook heel leuke foto’s gemaakt… waarbij toch weer Postcrossing om de hoek kwam kijken, want… een vriendin maakte de opmerking of het niet leuk was om enkele dierenfoto’s als kaart af te laten drukken.

Hierdoor is het bij mij weer gaan broeden. Weliswaar heb ik nog steeds geweldige ideetjes voor andere kaarten in gedachten, alleen ontbreekt het daarbij aan een onvermogen om ze uit te voeren zoals ik ook zelf wil, maar zit ik er toch aan te denken om enkele foto’s als kaart af te laten drukken (alleen moet ik nog even uitzoeken hoe het zit met rechten en zo… want als je die en die gorilla op de foto zet en dat op de kaart vermeldt, wil de dierentuin zelf dan geen geld zien). Maar bovenal, zitten andere Postcrossers daar wel op te wachten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *