Blog

Om in te lijsten….

Als je begint met Postcrossing, is het opbergen van de te ontvangen kaarten niet het eerste waar je aan denkt. Zeker omdat het in het begin niet hard hoeft te gaan, leg je ze wellicht eerst nog op een stapeltje en kijk je ze wel eens door. Het begint al lastiger te worden als je meerdere kaarten hebt, de kaarten telkens van het stapeltje afvallen en ga zo maar door. Dan moet je gaan nadenken hoe je de kaarten wil opbergen.

Ik heb daarom ook onder vrienden en bekenden die aan Postcrossing doen gevraagd hoe ze hun ontvangen kaarten eigenlijk opbergen en hieruit kwamen toch best wel wat leuke suggesties.

Fotoalbum

Een bekende methode is het bewaren van de kaarten in een fotoalbum. De een zweert bij een flipover album waar je de kaarten insteekt en je beide kanten dus makkelijk kunt bekijken. Ik hou het bij een ouderwets fotoalbum waar ik de kaarten met fotohoekjes (jawel, ze bestaan nog) in ‘plak’. De kaarten kan ik er dan makkelijk uithalen als ik ze wil lezen. Hoe dit eruit ziet, kun je ook zien in het filmpje van het interview dat ik heb gegeven voor EditieNL.

Mappen

In het Tilburgse heeft Mirella een deur vol met kaarten hangen. Op de plek waar zij de kaarten heeft hangen, passen ongeveer 30 stuks. Als de deur vol is, gaat de bovenste rij in een map, waar ze op land worden gesorteerd. Bij elke kaart doet ze een briefje met gegevens als het ID van de kaart, wanneer ze de kaart heeft ontvangen en van wie de kaart afkomstig is.

Dozen

Ook Marieke uit Warnsveld maakte eerst gebruik van een map, waar ze de kaarten indeed als de standaard met knijpers vol was. Inmiddels heeft ze zoveel kaarten ontvangen, dat zij de kaarten voortaan gesorteerd op land in een doos doet. Ze kan ze dan nog altijd makkelijk doorkijken, maar omdat ze de kaarten ook heeft ingescand, kan ze haar kaarten ook op digitale wijze snel en makkelijk bekijken!

Lamineren

Danny uit Delfzijl (eigenaar van Postzegelerop)heeft weer een heel andere methode. Hij hangt ze eerst op de koelkast en als de koelkast vol hangt, lamineert hij ze. Daarna hangt hij ze als slinger in de tuin, maar ik kan me persoonlijk ook voorstellen dat je ze bijvoorbeeld als slinger binnen hangt of los in een doosje bewaart. Het voordeel is in ieder geval wel dat ze sowieso goed tegen vocht zijn beschermd!

Fotogordijn

Het idee voor het fotogordijn is afkomstig van Yolande uit Purmerend. Zij heeft van de Blokker enkele ‘fotogordijnen’ (een rij plastic fotohoesjes aan elkaar) en doet hier de mooiste standaardformaten in. De andere kaarten hangt ze met magneetjes aan een magneetstrip op haar kamer. Te weinig ruimte? Dat lost ze op door mappen met speciale insteekhoezen waar ze de kaarten –gesorteerd op maand – in doet. Erbij doet ze een kaartje net zoals Mirella heeft, met enkele gegevens over de kaart zelf.

De landkaart

Tot slot de heren Jeffrey en Joël uit Tilburg. Deze jongemannen hebben een wel heel originele oplossing bedacht om te laten zien waar de kaarten vandaan komen, namelijk een vlaggetje dat aan elke kaart is gekoppeld. Dit vlaggetje prikken ze op een grote wereldkaart zodat ze weten waar elke kaart vandaan komt.

Kortom… er zijn een heleboel leuke en originele oplossingen te bedenken om je kaarten in op te bergen zodat je er ook nog van kunt genieten. Oh ja… het inscannen van de kaarten die je krijgt (mits dit nog niet door de verzender is gedaan), is ook erg de moeite waard. Zo kun je namelijk op de site van Postcrossing ook direct zien welke kaart bij welke afzender hoort!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *