Blog

Stamps….

Je komt ze regelmatig tegen bij het Postcrossen. Mensen die de hobby niet alleen zijn begonnen voor de kaarten, maar vooral voor de stamps – de postzegels. Deze mensen hebben nog geluk dat we tot 1 november 2013 de guldenzegels mogen gebruiken, maar dan moeten wij ook over tot de eurozegels. Maar hierover staat al meer in een andere blog.

Waar de mensen minder een hobby van hebben gemaakt, maar wat wellicht minstens zo leuk is als een leuke postzegel op een kaart, zijn stempels. Ook – heel makkelijk – vaak vertaald als stamps (dus wees niet verbaasd als je heel jouw kaart vol met stempels hebt gezet omdat diegene daar om vroeg, maar uiteindelijk niet al te blij reageerde)…

Als je behoefte hebt aan – bijvoorbeeld – een stempel met jouw username of een stempel waarmee je eigenlijk een standaard signatuur geeft aan het opschrijven van een ID… dan moet je flink zoeken op het world wide web.

Nu zijn er verschillende webshops zoals etsy.com waar mensen hun eigen ontwerpen aanbieden, maar voor mij was dat toch niet je-van-het. Ik zocht niets met frutseltjes, beertjes en dat soort dingen. Ik zocht een clean strak ontwerp, liefst ook nog een beetje grappig. Dus ik kwam erop uit dat ik zelf moest gaan ontwerpen!

Hierbij kwam ik uiteindelijk uit op de site ArtsCow.com. Het is een site waar je van alles kunt laten ontwerpen en afdrukken voor een redelijke prijs (behalve ansichtkaarten). Ook verschillende soorten stempels dus. Inmiddels heb ik mijn eerste stempel al een tijdje binnen, maar ik merk al dat ik een ontwerpfoutje heb gemaakt en dat ik toch voor een te groot formaat heb gekozen. Maar buiten dat kun je met een couponcode van ArtsCow al een mooie stempel hebben voor zo’n 5/6 euro (omgerekend vanuit Amerikaanse dollars) en heb je jouw eigen unieke signatuur aan een kaartje gegeven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *