Blog

Stickertje erop!

Soms krijg je wel een kaart binnen waar je helemaal vrolijk van wordt. Niet zozeer van de voorkant, als wel van de achterkant. De achterkant die is versierd met stickertjes, stempeltjes en soms ook hele tekeningen. Nu moet ik toegeven dat ik zelf niet zo’n creatieveling ben dat ik hele tekeningen op een kaart zet, maar ik probeer – afhankelijk van het profiel – wel een feestje van elke kaart te maken.

Stickertjes
De makkelijkste manier, die ook het minste mis kan gaan in de uitvoering, is de sticker. Ik heb er verschillende in het assortiment. Van het velletje smilies die ik van een Russische Postcrosser kreeg tot (namaak) Hello Kitty stickers uit Hongkong. Het is een beetje aftasten of je een stickertje kunt plakken. Los van het gegeven dat ik vaak zoveel schrijf, dat er weinig meer op een kaart past, moet je bij een uiterst serieuze Postcrosser natuurlijk ook geen lading smilies op een kaart plakken.

Wees dan ook wel eenkennig met de soort stickers die je koopt om op een kaart te plakken. Zo zit ik nog steeds met drie velletjes stickers (gelukkig geen dure) met zeemonsters. Het moet diegene maar net liggen om zo’n stickertje te plakken. En laten dat nu vaak geen zeemonsters zijn. Het assortiment van Postzegelerop is wat dat betreft altijd goed: smilies, hartjes, bloemen, planten en dieren staan wel in bijna elk lijstje van een Postcrosser.

Van de oude stempel…
Naast stickertjes verkoopt Postzegelerop ook stempeltjes. Stempelen is iets dat ik als kind altijd graag heb gedaan (het schrijven van dit stukje doet me er ook aan herinneren dat ik ergens nog een serie stempels van de Fabeltjeskrant moet hebben liggen), maar in sommige gevallen is het nog niet zo makkelijk als het lijkt.

Waarom ik dit zeg? Niet zozeer vanwege de stempels die Postzegelerop verkoopt. Die zijn makkelijk in gebruik en er kan ook weinig mis mee gaan. Ik bedoel meer de stempels die ik daarnaast gebruik. Zo heb ik een (vind ik dan) supermooie stempel met Winnie the Pooh en Knorretje die een brief aan het schrijven zijn met de tekst “It’s a letter writing kind of day”  erboven. Het is een heel mooie stempel, maar je moet hem ook goed inkten en voorzichtig drukken voor een goed resultaat te krijgen.

De inkt is ook belangrijk. Neem – als je geen zelfinktende stempels hebt – waterproof inkt, vaak op basis van pigmenten. Die neemt soms wel wat langer de tijd om te drogen, maar daarna zal die ook (niet zo snel) meer verlopen als er een druppel water op komt. Het nadeel van deze inkt is dan wel weer dat je of de stempel direct moet afwassen met water (en zeep) of een speciale stempelreiniger moet hebben (nagellakremover is niet aan te raden omdat het de stempel aan kan tasten).

Enve(f)lop
Tot slot de enveloppen. Ik ben er absoluut geen fan van om een kaart te versturen in een envelop, maar soms wil die persoon het nu eenmaal. Helaas hebben wij niet zulke mooie enveloppen als in China (ik krijg de brieven van mijn penpal uit China – via Postcrossing leren kennen, waarover later meer – altijd in de meest prachtige enveloppen) en het is dan ook eigenlijk niet waard om op zoek te gaan naar een speciale envelop. Versier die envelop dan gewoon wat extra met stickertjes en stempeltjes. En vergeet de kaart ook niet. Want daar gaat het uiteindelijk om bij Postcrossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *