Blog

Vakantie

Voor de meeste mensen zit hij er al geruime tijd op: de vakantie. “Leuk, maar waarom schrijf je dan nog een blog met dit onderwerp?” zullen jullie wel denken. Welnu… in de eerste plaats moet ik nog met vakantie gaan en in de tweede plaats: je bent nooit te laat om tips te geven en je kunt ze alvast in de oren knopen voor volgend jaar!

Duitsland
Toen ik vorig jaar met Postcrossing begon, bestond Postzegelerop nog niet. Je wist ook nog niet goed waar je op internet kaarten kon bestellen en was dus aangewezen op ouderwetse winkeltjes om de kaarten te kopen. Op dat moment was ik op vakantie in Duitsland. In het plaatsje Haßloch had ik een meeting gepland staan met wat vrienden, maar zoals gebruikelijk was ik te vroeg. En wat doen vrouwen dan? Shoppen!

Al vrij snel kwam ik het eerste kaartenrekje tegen. “10 für €6,00” stond erboven. Het waren stuk voor stuk allemaal leuke designs en vooral ook een goede kwaliteit kaarten. De eerste tien kaarten waren dus al een feit en een half uurtje later was ik in totaal 25 kaarten rijker. Allemaal kaarten met hun eigen charme.

Hetzelfde in Kevelaer, inderdaad het plaatste dat bekend is als bedevaartsoord. Niet alleen heb je in de basiliek ontzettend mooie religieuze kaarten voor weinig geld, ook in het dorpje zelf heb je genoeg winkels met de meest aparte kaarten. Vooral het antiekwinkeltje met de ramsj-aanbieding van 20 kaarten voor 5 euro kon op mijn aandacht rekenen. Ook dat dorp verliet ik met zo’n 30 kaarten om later in Oberhausen nog met 10 en vanuit het pretpark “Europa Park” ook met 10 kaarten naar huis te gaan.

Nicht nur Deutschland
Natuurlijk is Duitsland niet het enige land waar ze ontzettend leuke kaarten verkopen. Wel komen veel uitgeverijen van kwalitatieve kaarten uit dat land (denk bijvoorbeeld aan Gutsch Verlag, Bizarr), maar vlak ook Frankrijk niet uit met de kaarten van Graphique de France en Nouvelles Images. En zo zijn er nog veel meer landen te bedenken waar ze geweldige kaarten te koop hebben. In België zou je in veel steden ook prachtige kaarten hebben en zo zijn er vast nog wel meer tips te bedenken waar ik geen weet van heb!

En Postzegelerop dan???
Het klinkt een beetje raar… een blog schrijven voor een webwinkel die kaarten verkoopt en daarin uitgebreid gaan vertellen waar je in het buitenland kaarten koopt. Dat valt nog wel mee. De kaarten die Postzegelerop verkoopt, heb ik nog niet gezien in de verschillende kaartenrekjes – al komen veel uitgeverijen me inmiddels wel bekend voor. En je hoeft geen dure brandstof te besteden aan een ritje naar het buitenland om de kaarten te gaan kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *