Blog

Zoektocht naar het ideale kaartje

“My name is Kiera and I’m a 20 year old college (university) student in NYC. I love meeting new people and learning about different places and cultures. My username is a song title from the band Socratic.

Check it out if you’re curious!

My interests include:

  • Music
  • Photography
  •  Pop Art
  •  Movies
  • Comics (not anime)
  • Vintage things
  •  Historical places
  • Candid portraits
  • Local traditions (festivals, parades, holidays, etc.)
  • Local transportation (trains, streetcars, etc.) But I’m also interested in seeing/reading about your favorite things.

I’m looking forward to hearing from you and learning a little bit about who you are and/or where you come from. Feel free to share something in your own language, as well!

Happy writing!”

 Zomaar een willekeurige tekst van een van de Postcrossers die ik een kaartje heb mogen sturen. Vaak tref ik als Postcrosser dit soort profielen aan waarin iemand duidelijk de voorkeur aangeeft wat voor kaartjes hij/zij graag wil ontvangen. Want zeg nou zelf: dit soort profielen nodigen wel uit om ook echt een bij het profiel passend kaartje te zoeken!

Profiel

Zoals ik al eerder aangaf, hebben de meeste Postcrossers een profiel als Kiera. Een korte opsomming van wat iemand drijft om aan Postcrossing te doen, wat voor soort kaarten het liefste iemand ontvangt en wat iemand het liefste op een kaartje aan tekst ziet. Ik vind dit soort profielen het leukste: ze zijn leuk en vrolijk opgesteld en vooral niet te veeleisend.

 Mijn profiel heb ik ook op die manier proberen in te vullen, al is mijn lijstje met gewenste kaarten wel wat langer: maar als mensen toevallig een kaart zouden hebben met de Noorse band WigWam erop, laat ik die kans om hem te ontvangen zeker niet schieten. Al vind ik het geen noodzaak om een kaartje van mijn lijstje te krijgen: vaak zijn kaarten waar ik juist niet om heb gevraagd, de allermooiste.

Favorieten

 Soms tref je ook wel eens een profiel aan waar je niet goed van weet wat je er nu mee moet. Zoals een keer van een Italiaanse Postcrosser die in een speciaal Excel-bestand duizenden (!) kaarten had geregistreerd per land die hij wilde ontvangen. Zelfs Postzegelerop.nl had de kaarten niet die hij van Nederland vroeg! Of iemand met een geheel leeg profiel.

 Wat ik dan vaak doe is het raadplegen van iemands favorieten. Ga dan naar het profiel van de persoon, kies onderaan voor “View ***’s wall of postcards” en kies voor “Favourites”. Met een beetje geluk heeft de persoon in kwestie regelmatig op het hartje bij verschillende kaarten geklikt en kun je zien wat voor kaarten hij/zij leuk vindt. Dit is sowieso mijn tactiek voor het zoeken van een passend kaartje: je hebt zo ook beelden bij de kaarten die iemand leuk vindt en weet vaak ook wat de Postcrossers in het algemeen leuk vinden (als je verder klikt, zie je namelijk ook hoeveel mensen op het hartje hebben geklikt).

“I collect cards, please…”

 “…send your card unwritten and in an envelope” is een zinnetje dat je ook vaak tegenkomt in een profiel. Eerlijk gezegd vind ik dit de minste leuke momenten van Postcrossing, want ondanks dat ik het kan begrijpen dat iemand kaarten spaart, is het niet de gedachte achter Postcrossing. Hetzelfde geldt overigens voor mensen die echt aangeven dat ze het alleen voor de postzegels doen.

 Navraag bij andere Postcrossers leert dat ik niet de enige ben die dit soort profielen totaal negeert: vaak zoek ik een van de minder speciale kaarten uit (soms zelfs een Boomerang-kaart) en schrijf ik die helemaal vol. Wat dat betreft is het altijd makkelijk om een rubriekje minder speciale kaarten aan te houden, zodat je bij dit soort profielen makkelijker kunt kiezen.

“It’s a favourite!”

Het leukste vind ik het nog altijd dat jouw kaart (ook door anderen) als favourite wordt aangemerkt. Dan weet je dat jouw kaart in de smaak is gevallen. Maar eigenlijk telt voor mij meer het persoonlijke bedankje zoals laatst van de moeder die alvast de kaart heeft geregistreerd omdat haar dochtertje niet thuis was en vertelde dat ze nu al wist dat de kleine (8 jaar) helemaal wild zou zijn van de kangoeroe die ik had gestuurd. En dat meisje woont in… Australië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *